Spelregels

Onderstaande informatie is belangrijk om door te lezen voordat u een Regiotaxi reserveert

De Regiotaxi voor OV-reizigers is beschikbaar tussen 07.00 en 24.00 uur. De Regiotaxi kan buiten deze tijden alleen gereserveerd worden als er sprake is van aansluiting op de eerste of laatste bus of trein, voor vervoer van deur naar halte of van halte naar deur.

U reserveert minimaal een uur van te voren uw Regiotaxi. Vervolgens kunt u een vertrek- of aankomsttijd afspreken. De Regiotaxi komt maximaal 15 minuten voor of 15 minuten na het afgesproken tijdstip aan op het vertrekadres. Het is mogelijk dat u de taxi met iemand anders deelt. Regiotaxi mag namelijk ritten combineren.

Wanneer u ergens op tijd moet zijn kunt u de Regiotaxi met een aankomstgarantie reserveren. U komt dan zeker op tijd en maximaal 30 minuten voor de gewenste aankomsttijd aan op uw bestemming. Als u een gegarandeerde aankomsttijd bij een bushalte of een bus/treinstation afspreekt kunt u maximaal 15 minuten te vroeg komen. Wilt u gebruik maken van deze service? Geef dit dan aan bij het reserveren van de regiotaxi.

De chauffeur van de regiotaxi haalt u op bij de voordeur of de ingang (begane grond) van het opgegeven adres. U kunt gebruik maken van de terugbelservice; de vervoerder belt u kort voor de komst van de taxi bij het ophaaladres. U geeft hiervoor uw telefoonnummer aan de telefonist(e). Dove en slechthorende reizigers ontvangen een SMS als terugbelservice.


Vervoer naar het ziekenhuis
Voor vervoer naar het ziekenhuis kunt u in aanmerking komen voor ‘Zittend Ziekenvervoer’.
U regelt dit via uw zorgverzekeraar.

Wanneer komt u in aanmerking voor ‘Zittend Ziekenvervoer’?
U komt in aanmerking als u valt binnen één van de volgende groepen:
• Nierdialyse behandeling
• Radio en chemotherapie
• Permanent rolstoelgebruiker
• Visueel gehandicapt.

In alle andere gevallen mag u als Wmo- pashouder gebruik maken van de regiotaxi.

Wilt u alle spelregels van de regiotaxi doorlezen dan kunt u het volledige vervoersregelement onder downloaden:
Spelregels regiotaxi Noord-Groningen klik hier

 

 

© RegioTaxiNoordGroningen