Waar kunt u heen?

Met Regiotaxi Noord-Groningen kunt u reizen in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer en Winsum. Ook kunt u vanuit deze gemeenten naar het omliggende gebied reizen. De maximale reisafstand voor Wmo-pashouders is 25 kilometer tegen het goedkope tarief. Reist u als Wmo-pashouder meer kilometers dan kunt u gebruik maken van Valys of reizen tegen het commerciële tarief.

Daarnaast is er een aantal zogenaamde puntbestemmingen waar Wmo pashouders - ook tegen het goedkope tarief - naar toe kunnen reizen.

Dit zijn:

Overzichtskaart met het hele reisgebied:

Openbaar Vervoer

Naast de Regiotaxi rijden er goed toegankelijke treinen en bussen in Noord-Groningen. Dit betekent dat de treinen en bussen gelijkvloers zijn , hierdoor is de instap verbeterd voor mensen met een rollator of rolstoel. Het voordeel van het treizen met het gewone OV is dat u over het algemeen niet hoeft te reserveren. Het OV-tarief is gelijk aan het tarief voor Regiotaxi, voor ouderen met een persoonlijke OV-chipkaart is de prijs zelfs 34% lager.  Meer informatie over het busvervoer vindt u op de sites van Qbuzz of OV-reisinformatie (9292) .

 

 

 

© RegioTaxiNoordGroningen