Wat kost het?

U reist met Regiotaxi maximaal 25 kilometer (km) in, of van/naar tegen het gereduceerde tarief van € 0,157 per km. Er geldt een instaptarief van € 0,90. Als u verder dan 25 km reist, kunt u reizen met de Valyspas, of u betaalt het commerciële taxi tarief. Voor meereizenden zonde wmo pas gelden andere tarieven.

Bij het reserveren hoort u van de telefoniste wat de reis kost. Betalen doet u bij de chauffeur met contant geld. Als Wmo-er mag u met Regiotaxi per jaar maximaal 2500 km tegen het gereduceerde tarief reizen. Wanneer u meer kilometers per jaar reist betaalt u het gewone tarief. In bijzondere situaties kan een gemeente meer kilometers verstrekken. Informatie hierover krijgt u bij uw eigen gemeente.

Vervoer naar het ziekenhuis

De Regiotaxi voor Wmo-geďndiceerden is bedoeld voor sociaal-recreatieve doeleinden. Bijvoorbeeld een ritje naar familie en kennissen. U mag ook met de Regiotaxi reizen naar het ziekenhuis. Voor bepaalde behandelingen in het ziekenhuis en voor rolstoelgebruikers kunt u aanspraak maken op vervoer via uw zorgverzekeraar. Neem hierover contact op met uw zorgverzekeraar.

Openbaar Vervoer

Naast de Regiotaxi rijden er treinen en bussen in Noord-Groningen. De treinen en bussen zijn voor veel Wmo-pashouders voldoende toegankelijk. Ook de treinperrons en een groot aantal bushaltes zijn goed toegankelijk zodat gelijkvloers in- en uitgestapt kan worden. De komende jaren worden alle belangrijke bushaltes toegankelijk gemaakt. Meer informatie over het busvervoer vindt u op de website van Qbuzz of op 9292.
De chipkaart, abonnementen en (studenten)OV- jaarkaarten zijn niet geldig in de regiotaxi.

Spelregels regiotaxi klik hier

 

 

© RegioTaxiNoordGroningen